Bij het eiland Sardinië vind je het helderste blauwe water wat je ooit hebt gezien, nergens in Europa vind je een zee die mooier is dan op dit eiland. Maar dat is niet het enige wat we aan Sardinië tips voor je hebben, historische plaatsjes en prachtige landschappen kenmerken het eiland ook. De kust van het eiland is maar liefst 1850 kilometer lang, uitgestrekte witte zandstranden met prachtige baaitjes. Vergeet vooral de mooie rotsformaties niet, het binnenland is vooral bekend om zijn groene heuvelachtige landschap.

Sardinië tips

Ongerepte stranden

Onder de beste Sardinië tips valt ook de Golf van Orosei, dit ongerepte strand heeft een betoverende kustlijn. Je kunt er een bootje huren om de andere stranden, en mooie baaien te ontdekken. In Cala Luna kun je in het heldere water lekker duiken en snorkelen. Wanneer je een liefhebber bent van grotten dan kom je Bue Marino grotten zeker aan je trekken, grotten vol rotstekeningen en stalactieten en stalagmieten. In de buurt van de golf liggen nog meer prachtige stranden die zeker de moeite zijn om te bezoeken.

Rustige Zuidkant van Sardinië

Wil je even weg van de drukte dan hebben we tussen de Sardinië tips de zuidkust, hier is het minder druk en de stranden zijn ook uitgestrekte als in het Oosten. Villasimius wordt aan drie kanten omringt door de zee, het dorp was voorheen een vissersdorp wat begrensd was met hoge bergtoppen. Kenmerkend waren de leuke huisjes en pleinen die het dorp gezellig maakte, het hele gebied was prachtig met tal van kleine eilandjes en natuurgebieden. Niet voor niets behoort het gebied tot de beschermde natuurgebieden.

Door Redactie